maandag 4 juni 2018

4 juni

Wat een drukke dag.
We starten vandaag met een nieuw thema, maar de kinderen zitten nog maar in de klas, of er wordt op de deur geklopt. Een nieuwe juf bied zich aan. Juf Lisa zal op maandag een uurtje turnen geven aan de kleuters en ook de tal afnemen. Dat is een soort toets waarbij gekeken wordt naar de taalvaardigheid van de kleuters. Ze moeten goed luisteren, en kruisjes zetten op de juiste plaats. Bijvoorbeeld 'zet een kruisje op de jongen die huilt' en dan krijgen de kindjes een prent te zien van drie kindjes waarvan er maar eentje huilt.
Met de helft van de klas brainstormen we toch al even over het thema voetbal. Nikolai geeft ons zelfs een demonstratie van wat een tackle is. Welke kleur die kaarten hebben is even verwarrend. Rood ja, maar toch zijn er verschillende die denken dat groen er ook bij is. Dat moeten we deze week toch eens onderzoeken. We oefenen ook voor onze vaderdagkado, en ook een versje wordt aangeleerd. In de namiddag is er onze 'fotoshoot'. Diekeure een uitgeverij van educatief materiaal komt samen met hun nieuwste uitgaven langs. In groepjes komen de kleuters aan bod, eindigen doen we met een groepsfoto. Naast de foto's hebben we ook enkele mooie materialen kado gekregen. Ik ben alvast in de wolken met het nieuwe materiaal. Een beetje later merken we dat ze nog enkele spullen zijn vergeten. Zou dit een trucje zijn om ons te laten watertanden?
Je leest het een drukke dag. Voor spelen was er niet veel tijd. We maken dit morgen zeker goed door ons schoolreis / zomerfeest. Duimen maar dat de zon van de partij is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.