woensdag 27 september 2017

de gruffalo

We profiteren nog even van de laatste dagen mooi weer.
Stilletjes komt de herfst dichter bij.
Alvorens we het thema herfst induiken, werken we nog even een prentenboek uit. 

De gruffalo:
Het verhaal gaat over een muisje dat achtereenvolgens een vos, een uil en een slang ontmoet. Alledrie proberen ze het muisje te lokken om hem uiteindelijk op te eten. Echter, het pientere muisje verzint een imaginair angstaanjagend beest: de Gruffalo, waar hij al bij gaat eten. Hier schrikt hij zijn vijanden mee af. Maar dan ontmoet hij de Gruffalo echt! Ook hij wil het muisje opeten. “Ho, ho riep de muis, nu maak je een fout, ik ben het gevaarlijkste dier van het woud”. En om zijn woorden kracht bij te zetten neemt hij de Gruffalo mee naar de slang, de uil en de vos. Die schrikken zich natuurlijk een hoedje van de echte Gruffalo. Echter, de Gruffalo denkt dat ze van de muis schrikken en als muis zegt dat hij wel zin heeft in Gruffalo-tartaar druipt hij maar af. Wie niet sterk is, moet slim zijn!  

We kwamen maandag de klas binnen en vonden rare pootafdrukken op de grond.
Van wie zijn die, zijn ze echt?
Verschillende antwoorden kwamen uit de kinderen; van een dino, een eng monster, 't zijn stickers,...
Na ook raad te hebben gevraagd aan enkele andere juffen ontdekken we een boek met op de voorkant een monster. Zou het van hem kunnen zijn? De juf leest voor en we ontdekken dat het om een gruffalo gaat. 

Ondertussen zijn we al enkele dagen aan het werk rond het thema. 
We knippen en plakken allemaal een gruffalo, we stempelen woorden uit het verhaal na, kleuren een kleurplaat in, helpen de dieren uit het boek met behulp van plasticine terug volledig te worden,leren een lied kennen,...
Er komen nog veel activiteiten aan bod, en eindigen doen we met een heuse filmvoorstelling, MAAR SSHHssstt, de kleuters weten nog van niets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.